Българският букмейкър Ефбет има огромен принос за родния спорт. Компанията, която е собственост на братята Найденови, е най-големият инвеститор в българският спорт в последните години. Букмейкърът отделя по близо 25 млн. лева на година за спорта, като тези суми влизат в различни клубове и школи.

Както е известно, Efbet е генерален спонсор на елитната ни футболна дивизия от този сезон. Освен това букмейкърът е спонсор на много от футболните клубове в страната, като също така отделя пари и за баскетбол, волейбол и др. спортове.

Повече информация за Ефбет

Това е първият букмейкър с официален лиценз на българския пазар. Още през 1990 г. компанията стартира под името БалкнаБет. В момента тя се казва Ефбет, като през 2011 г. сменя своето име. Тогава стартира и в онлайн пространството и в днешни дни е един от най-добрите букмейкъри за българските играчи. Ефбет е отличаван с редица награди, като собствениците на компанията дори са канени на водещи международни събития в хазартния бранш. Букмейкърът също така се стреми да разшири своето влияние, като има още лиценз в Румъния, Турция и Испания и планира навлизане във Великобритания.

Ефбет инвестира в българския спорт всяка година

Компанията спомага на българския спорт като отделя по 25 млн. лева на година. Най-обичаният спорт в света – футболът, е най-спонсорираният от Ефбет. Големите български клубове като Лудогорец, ЦСКА-София, Берое, Локомотив Пловдив, ЦСКА 1948 и др. са сред спонсорираните от компанията. От скоро букмейкърът влезе и в бургаския символ във футбола – Нефтохимик. “Шейховете” ще бъдат спонсорирани от компанията, а освен това стадион “Лазур” в Бургас вече носи името “Ефбет Арена” и Нефтохимик ще се завърне у дома. Стадионът дори бе пред закриване, но от Ефбет ще се погрижат да бъде в оптимално състояние и да приеме мачовете на бургазлии през 2020 г.

Ефбет е генерален спонсор на шампиона и най-успешния отбор у нас в последните няколко години – Лудогорец. През 2018 година българската компания за спортни залагания замени друг букмейкър – bet365, като основен спонсор на “орлите”. Брандът е представян от Лудогорец достойно в европейските клубни турнири, където тимът постига значими успехи за родните стандарти.

През 2018 година пък компанията Ефбет спаси един от най-обичаните отбори у нас – Левски, от изваждане от европейските клубни турнири. За кратко букмейкърът бе спонсор на “сините” и помогна на тима да уреди някои дългове. Това бе намеса в много важен момент от букмейкъра, тъй като като нищо “сините” можеше да последват съдбата на вечния съперник ЦСКА и да фалират. През 2019 г. Левски прекрати взаимоотношението си с фирмата и избра друг роден букмейкър за генерален спонсор.

efbet Лига

През лятото на 2019 година, Efbet стана основен спонсор на българското футболно първенство. Шампионатът смени името си от Първа лига на efbet Лига. Ефбет ще осигури всички приходи в края на сезона за отборите и ще възнагради най-силните тимове у нас със солидни приходи. В други държави букмейкъри също са основен спонсор на елитните първенства, така че няма нищо изненадващо в това действие на компанията, с което придоби още по-голяма популярност.

Инвестиция в баскетбол и волейбол

До голяма степен Ефбет поддържа тези два спорта в България. Компанията е спонсор на повечето от отборите в елитните дивизии по баскетбол и волейбол. Например един от най-силните баскетболни клубове Левски-Лукойл е с основен спонсор Ефбет. Волейболните клубове ЦСКА, Левски и Марек също са подкрепяни от компанията, която гарантира почти целия бюджет за сезона на отборите.