Голямото завръщане на стращилището от 80-те и началото на 90-те години Майк Тайсън вече е факт! Железния Майк ще се изправи срещу Рой Джоунс младши на 12-ти септември в Калифорния.

Първо нека разгледаме коефициентите, които букмейкърите дават за този двубой:

-Коефициент за победа на Майк Тайсън – 2. 20
-Коефициент за победа на Рой Джоунс младши – 1. 63

Изненадващо за мнозина Майк Тайсън е сочен като аутсайдер в този мач. Безспорно ако мача беше игран през времето, когато Майк беше в силата си, тогава той би бил абсолютен фаворит срещу Рой Джоунс младши. Но сега нещата не изглеждат в полза на Майк.

Първо, Майк не се е състезавал и тренирал сериозно откакто приключи кариерата си през 2005-та година. Тогава той загуби от ирландеца Кевин Макбрайд, а през 2004-та година беше загубил от Андрю Голота. По всичко си личеше че тогава Майк вече не е това страшилище и привидно посредствени боксьори го надиграха.

Срещу Майк се изправя Рой Джоунс младши, който се състезаваше активно съвсем доскоро. Последния професионален двубой на Рой беше през 2018, когато надигра Скот Сигмън.

Maчът ще се играе в 8 рунда до нокаут или отказване, няма да има съдии, които да броят точки. Това до някаква степен е в полза на Майк, който ще има по-големи шансове ако търси нокаут в този мач.

Със сигурност Рой Джоунс е по-издръжливия физически боксьор, вземайки предвид факта, че той почти не е спирал състезателната си кариера. От друга страна Майк може да приключи мача само с един силен удар, ако той попадне в целта.

Според мен, ако Майк не успее да нокаутира Рой до края на 3-тия рунд, шансовете му за успех ще намалеят значително.

Все пак това е благотвиоретелен мач, който обаче буди огромен интерес. Интерес, който е по-голям дори от мачовете за титлата в тежката категория.