Пандемията коронавирус заплашва цяла Европа и в близките седмици изход от неприятната ситуация не се вижда. Това е глобален проблем, който удря по много индустрии, включително и хазартната. Букмейкърите просто няма какво да предлагат като събития през пролетта, тъй като почти всички първенства, турнири и състезания са отложени. Към момента в Европа се провежда единствено първенството на Беларус, което стартира този четвъртък.

След последните информации, шампионатът на Турция също приключва на този етап. В последната седмица се играха мачове от турските лиги и от първенството на Русия, но тези надпревари официално са преустановени. Така единственото по-интересни футболни мачове от Европа в онлайн букмейкърите вече не се предлагат и опциите за залагане са много малко.

Днес, 19 март, също стана ясно, че футбол във Висшата лига няма да има поне до 30 април. Очакваше се в началото на следващия месец шампионатът да бъде стартиран, но това няма да се случи. Срокът за завършване на първенството пък е до 1 юни.

Президентът на френската футболна лига обяви, че в страната няма да има двубои от Лига „1“ и Лига „2“ поне до 15 април. Шампионатите на Испания, Германия и Италия също са спрени за неопределен период от време. Последната страна е най-засегнатата от коронавируса и се очаква Серия „А“ да бъде подновена най-рано през май.

В букмейкърите не може да се залага и на тенис събития. Всички турнири са официално спрени до началото на месец юни. Планува се пък Ролан Гарос да бъде преместен през есента, което ще създаде невероятен хаос в календара. Баскетболните първенства в Европа и шампионатът на NBA също не се провеждат, така че няма и почти никакви баскетболни събития за залагане.

Направихме кратък преглед на възможните опции за залагане на футбол в следващите дни в един от онлайн букмейкърите. Мачове от Хаити и Австралия са първите, които ще се проведат в бъдещите дни. През уикенда ще има двубои от Беларус, Палестина, Хонг Конг и Ангола за залагане.

Може би си нямате и представа от футбола в последните три страни, но действителността е такава и няма никакви топ събития за залагане. Все пак на изброените първенства вие имате доста пазари в букмейкърите и поне в този аспект има разнообразие, но това надали се харесва на залагащите, а и разбира се букмейкърите ще отбележат голям срив в приходите си.