Съществуват доста стратегии за залагане, които зависят както от вида спорт, така и от коефициентите на залозите и отношението на залагащия. Една обещаваща стратегия за залагане е на сигурни залози. Както се предусеща от името, тази стратегия е особено обещаваща. В следващите редове ще опишем поради какви причини тази стратегия е толкова популярна в спортните залагания.

Какво е сигурен залог?

При тази стратегия за залагане основният акцент е върху променливите коефициенти на залагане, които варират от между различните букмейкъри. По този начин можете да се възползвате от вариацията на коефициентите и да правите залозите си безопасни и без риск. За целта трябва да реагирате бързо, защото коефициентите се променят на всяка секунда.

Целта на тази стратегия е приходите от всеки един ваш залог да надхвърлят всички инвестирани суми. Доходността на сигурните залози често е много ниска, но с малко късмет и търпение със сигурност можете да увеличите сметката си за залагане.

Кое е от съществено значение правите сигурни залози?

Трябва да имате акаунти в различни сайтове за залагания като ПалмсБет или Ефбет и да действате бързо в залагането. Също така поставеният залог трябва да бъде малко по-висок от обичайното, за да печелите повече от малките вариации на коефициентите.

Как да намерим сигурен залог?

В следващите редове ще ви покажем два примера как да направите сигурен залог. Тази концепция може да се използва за спорт с два възможни резултата (например тенис), както и за спорт с три възможни резултата (например футбол).

Пример 1 – сигурен залог на тенис мач

Като залагаме на определен тенис мач на краен изход, то може да има само два възможни резултата – или Играч А да спечели, или Играч Б да спечели, като няма равенство. Ако вариацията на коефициента в два букмейкъра е в наша полза, може да направите следните залози:

Букмейкър 1: коефициентът за победа на играч A е 2.15

Букмейкър 2: коефициентът за победа на играч Б е 1.95

Ето как би изглеждал сигурен залог със 100 лева:

С залог от 47,56 лева за победа на играч А при коефициент от 2,15 ще получите 102,25 лева печалба.

От друга страна, залагате 52,44 лева на играч Б да спечели при ставка от 1,95 и тогава вашите евентуални приходи ще бъдат 102,26 лв.

Виждате, че и в двата случая ще спечелите от този залог. Вие трябва да сте търпеливи в намирането на такива коефициенти. Такива разлики в коефициентите се намират в букмейкърите и в началото няма да ви е много лесно, но с времето ще свикнете да обръщате повече внимание и по-лесно да откривате подобни двубои, които могат да ви донесат сигурна печалба.

Пример 2 – сигурен залог на футболен мач с 3 възможни резултата

Както видяхте в предишния пример, възможно е да направите залог без никакъв риск при залози с 2 резултата, но това е възможно и при спортове с три различни резултата като във футболна среща. Можете също да спечелите от промяна на коефициентите при различни букмейкъри. Ето как работи стратегията за сигурни залози на футбол:

Букмейкър 1: Коефициент за победа на отбор А – 14.00

Букмейкър 2: Коефициент за равенство – 8,00

Букмейкър 3: Коефициент за победа на отбор Б – 1.30

Сега отново залагаме нашия бюджет от 100 лева

Ще заложим 7.40 лв. на победа на отбор А и бихме спечелили 103,6 лв.

Залагаме 12,94 лв. на коефициент от 8 за знак Х и бихме спечелили 103,52 лв

Останалите  79,66 лева залагаме на най-ниския коефициент – 1,30, което би ни донесло 103,56 лева.

Както виждате в този случай, нашите приходи в зависимост от резултата в мача варират между 3,52 и 3,60 лв.

Заключение

След показаните примери виждате, че със сигурност можете да спечелите пари със сигурни залози. Но тъй като приходите от едно събитие са много ниски, ще ви отнеме доста време, за да увеличите драстично сметката си. Но трябва да се отбележи, че сигурните залози могат да бъдат много полезни за натрупване на печалба в дългосрочен план и според нас това е една добра стратегия за залагане.