За никого не е тайна, че Англия е известна с пристрастеността си към футбола. И днес ще говорим за една от най-ярките звезди й на терена, а именно Рахим Стерлинг, който е в съвсем крехка възраст, когато отбелязва първото си официално участие в отбор за възрастни играчи.

Рахим е роден на 8 декември 1994 година в Ямайка, но прекарва там само първите пет години от живота си. След това, заедно със семейството си, се преместват в Лондон, където реално преминават детските и тийнейджърските години на младия спортист.

Когато лошата среда се превърне в трамплин към победата

Съдбата е странно нещо и Стерлинг е живото доказателство за това, как една вредна за развитие среда може да изтласка таланта нагоре по пътя към върха, вместо да го отведе право в затвора. Ключова роля за ориентацията на младия Рахим към футболното поприще изиграва фактът, че поради многобройните му криминални прояви /предимно кражби/, той е изключен от училище и преместен в поправително учебно заведение, специализирано за работа с проблемни деца. Като част от терапията, учениците там прекарват голяма част от времето си на футболното игрище. Талантът на Рахим скоро бива забелязан и преди още да навърши 16 години, той вече дебютира в младшия национален отбор на Queens Park Rangers. Следват множество успехи и през 2010 година Стерлинг става част от екипа на престижния Ливърпул. Две години по-късно, през ноември 2012 г., е поканен и в националния отбор на Англия.

Обвинения в насилие, останали недоказани

През май 2013 година Рахим Стърлинг беше обвинен в нападение срещу жена. Тогава младата надежда на Ливърпул не се появи в съда и пропусна изслушването, а същото направи и предполагаемата жертва. Прокуратурата не представи допълнителни доказателства и съдът оттегли обвинението.

Горе долу по същия начин се развиват нещата и след като бившата му приятелка – 27-годишен модел, също го обвини в насилие. Липсата на достатъчно доказателства обаче, както и категорично отречените обвинения от страна на Стерлинг доведоха до оправдателната му присъда.

Подарява на майка си топки

Рахим Стърлинг обожава своята майка и редовно попълва специалната й колекция от футболни топки, с които синът й лично е отбелязал хеттрик в някоя противникова врата. През годините колекцията нараства и това е голяма гордост за майката на звездата. Рахим споделя, че всички футболни топки са съхранени на специално място в къщата им в Ямайка, като за всяка една от тях е отредена луксозна стъклена кутия. „Наскоро купих допълнителни шест кутии в случай, че вкарам хеттрик, така че мога да и изпратя и тази. Винаги ги давам на мама”, коментира пред медиите футболистът.

Скандал с Джо Гомес му докара отстраняване от националния отбор на Англия

Наскоро Стърлинг, в момента нападател на Манчестър Сити, беше отстранен от английския национален отбор заради скандал със защитника на Ливърпул – Джо Гомес. Твърди се, че именно Рахим е сложил началото на разприте и това предизвика гнева на селекционера на националния отбор на Англия – Гарет Саутгейт, който отстрани играча за неприемливо поведение. Как ще се развият събитията оттук-насетне, тепърва предстои да видим.