Пароли е една от най-добрите стратегии за залагане. Тя представлява форма на положителна прогресия на залаганията. Името на стратегията произлиза от латинския термин, par, което означава “равен.” В най-простата си форма стратегията за залагане може да се мисли като удвояване на залог след всяка победа, докато се постигнат три последователни печалби.

Тази тактика се използва с известен успех от 16-ти век, когато се е прилагала с успех в италианска игра с карти, известна като Басет. Днес системата за залагания Пароли е най-ефективна при залагане на рулетка и бакара, които може да играете в Ефбет, въпреки че може да се използва за всяка игра с четни залози, както и на спортни залагания.

Как работи системата за залагания Пароли?

Целта на системата за залагания е да получи три последователни печалби, като същевременно се удвоява залога с всяка печалба. За да започне прогресията, една единица се залага при 2 коеф.например, като може да заложите на Черно на масата на рулетката. Ако залогът загуби, една единица ще бъде заложена отново. Играчът ще продължи да залага по този начин, като никога не променя сумата залог, докато залогът спечели. 

След печалба, играчът ще заложи две единици. Ако този залог загуби, играчът ще се върне към залагането на една единица. Ако залогът с две единици спечели, следващият залог отново ще бъде удвоен до четири единици. Последният залог на прогресията ще доведе или до загуба от една единица, или до печалба от седем единици и започва нова прогресия.

Въпреки че всяка прогресия в системата Пароли трябва да завърши или с загуба, или с успешното завършване на три поредни печалби, е полезно да помислите за залагане в групи от три залога, за да разберете възможните резултати. Те са обобщени в таблицата по-долу. Трябва да имате предвид, че за всеки 3 последователни залога има 8 възможни модела на печалби и загуби, само един от които води до печалба от 7 единици:

Каква е логиката зад системата за залагания Пароли? 

Тази стратегия се основава на предпоставката, че печалбите и загубите са склонни да продължат в серии. Играчът може да увеличи печалбите, залагайки повече по време на печелившата серия и по-малко по време на серия от загуби. Системата за залагания Пароли освен това гарантира, че нито един залог никога няма да рискува повече от една единица от банковата сметка на играча. 

По-големите залози са възможни от спечелени единици от стратегията и всеки път, когато настъпи поредица от три успешни залога, печалбата е седем единици, което трябва да покрие натрупаните малки загуби. Доста хора казват, че системата Пароли е много по-стабилна и последователна от отрицателните прогресии на залаганията. Нещо повече, за разлика от много други системи, Пароли не изисква значителна банкова сметка, както например стратегията Мартингейл. Когато възникнат загуби, те са постепенни и малки. 

Нашето мнение за стратегията

Много хора не използват стратегии за залагане и поради тази причина губят. Както виждате, това е една много добре балансирана стратегия и резултатите в таблицата по-горе го показват. Резултатът от всички показани модели в табличката не е нито печалба, нито загуба, а ще бъдете на нулата. Това означава, че системата Пароли ще бъде успешна само когато залозите са в полза на играча, което до голяма степен е вярно за повечето системи за залагания. Все пак прави впечатление, че трудно може да инкасирате големи загуби, а при успешна серия печалбите достигат +7 единици, така че това е добра стратегия за залагане.