Онлайн залаганията в днешно време са една от най-големите индустрии. Хазартът се превърна в едно от основните забавления в цял свят, като играчите се стремят да си вадят допълнителни доходи от него. Навлизането на онлайн букмейкъри в България като Palms Bet също увеличава популярността на залаганията в нашата страна. В тази статия ще ви запознаем с 21 интересни факти за залаганията, които е малко вероятно да знаете.

1) Съпруга купува билет за лотария, за да докаже на мъжа си, че това е загуба на пари, но в крайна сметка семейството печели 1 милион долара.

2) Село в Индия е пристрастено към шаха, след като един човек научава всички как да играят преди 50 години, за да спре прекомерната употреба на алкохол и хазарт.

3) В началото на FedEx, главният изпълнителен директор на компанията Фред Смит отива с последните $ 5 000 в Лас Вегас и печели $ 27 000 след игра на блекджек, за да покрие сметката за гориво на компанията от $ 24 000.

4) Залаганията за пари са незаконни в Япония. Вместо това топките, спечелени от игри, се разменят за награди или жетони. След това тези елементи се разменят за пари на друго място.

5) През цялата нощ преди олимпийския финал през 1992 година, баскетболната легенда Майкъл Джордан е прекарал нощта в пиене и хазартни игри, след като имаше изяви в пресата плюс игра на голф в Барселона, но все пак поведе САЩ към златото след победа над Хърватия.

6) През 1992 г. австралийски синдикат за хазарт купува почти всички комбинации в лотария във Вирджиния и печели, превръщайки покупка от 5 милиона долара в печалба от $ 27 милиона.

7) Всички хазартни игри във Финландия се контролират от правителството, а всички печалби отиват за благотворителност.

8) След като Русия забранява почти всички хазартни игри през 2009 година, руски инженер се научи как да печели на слот машини. Той занася знанията си в САЩ и регистрира печалба от 21 000 долара.

9) В Канада всеки, който печели от томболи, трябва да отговори на математически въпрос, за да вземе печалба, за да не се смята за хазарт или игра на късмет.

10.) Най-успешният пират в историята е китайска проститутка. Чън I Сао предвожда 80 000 моряци и флот, по-голям от флота на повечето страни, поради което правителството трябваше да се откаже и да й предложи примирие. Тя се съгласява на предложената сума си и отворя хазартна къща.

11) Комарджия на име Арчи Карас отива в Лас Вегас със сумата от само 50 долара, като успява да спечели 40 милиона долара през следващите две години, само за да загуби всичко това за 3 седмици.

12) Две момчета се опитаха да осъдят Нинтендо през 1999 г., твърдейки, че играта Покемон причинява пристрастяването им към хазарта.

13) Австралийците губят повече пари на глава от населението за хазарт, отколкото всеки друг народ.

14) Сандвичът е бил измислен от Джон Монтагю, 4-и граф Сандвич, който бил до такава степен пристрастен към хазарта, че докато се хранел е залагал и поискал нещо, което може да яде с една ръка.

15) В казус на пациентите е бил предоставен експериментален медикамент за лечение на тяхната болест на Паркинсон. 11 от пациентите са имали интензивни призиви да залагат парите си, въпреки че не са проявили интерес към хазарта преди. Дори са загубили големи суми пари. Всички пациенти са спрели да залагат, когато лекарствата им са намалени.

16) През 2014 г. сингапурската агенция за борба с хазарта, в опит да се противопостави на треската по залагане на Световното първенство по футбол, публикува реклама, която показва притеснено дете да казва на приятеля си, че баща му е заложил всичките си спестявания на Германия да спечели шампионата. В интерес на истината Германия наистина печели Мондиал 2014.

17) MGM Grand в Лас Вегас трябваше да пренастрои първоначалния си вход, на който е изобразен голям златен проходен лъв, тъй като китайците имат поверие, което гласи, че минаването през зверове е несполучливо преди хазарт.

18) Британец продава всичките си притежания, включително всичките си дрехи, и залага 135 300 долара на червено за едно завъртане на рулетка в Лас Вегас и печели.

19) Иранският тенис шоумен Мансур Бахрами се премества във Франция, където се опитва да посрещне по-високите разходи за живот, като залага всичките си спестявания в казино. Той губи почти всичко през първата нощ.

20) Определена версия на популярната игра Тамагочи беше почти забранена, тъй като имаше слот игра, а родителите се опасяваха, че това ще накара децата да станат зависими от хазарта като пораснат.

21) Хазартът е нелегален в Южна Каролина, поради което плажуващите туристи имат възможност да платят на компаниите да ги возят в международни води (извън държавната юрисдикция) с лодка, за да могат да залагат.