Когато мислим за спортове, веднага в съзнанието ни изкачат дисциплини като футбол, тенис, баскетбол и всички популярни игри. Дори и да не сте професионален състезател, спортът може да ви донесе тъга и разочарование, когато вашият любим отбор или спортист загуби, както и обратно – много радостни моменти при успехи за вашите клубове и спортисти. 

Не всички спортове обаче могат да ни предложат такива лични емоции. Може да гледате спортове само за забавление и то има много интересни и непознати дисциплини за българските фенове. Със сигурност не сте чували на спортове като мазни борби или шахбокс, на които дори и залагащите не могат да правят залози, тъй като букмейкъри като Efbet не предлагат в тиража си подобни спортове. Ние ще ви предложим кратък списък с най-странните спортове на света, които може да гледате просто за забавление:

Мазни борби

Едно от най-старите състезания в света се провежда в Турция през юни всяка година. Участниците в този спорт са покрити с масло, като те се опитват да се преборят с другия. Фестивалът е доста популярен още в Холандия и Япония, като дори и в български села се провеждат подобни борби като са известни с името “Пехливански борби”.

Хокей под вода

Тази игра се играе под вода като състезателите използват дървени или пластмасови пръчки. Пластмасата е с размер на банан, като с помощта на нея се избутва метален диск, направен от твърда гума, върху пода на басейна. Зрителите могат да видят само вълнички на повърхността на водата, но винаги доста хора са свидетели на този нетрадиционен хокей.

Екстремно гладене

От хората в тази игра се изисква да ходят на екстремни места и докато сърфират, пътуват до екстремни височини, или висят от скали,трябва да гладят дрехи. Това несъмнено е и един от опасните спортове в света.

Кучешки танци

Този спорт е известен още като кучешки фрийстайл и е известно, че се провежда в САЩ, Обединеното кралство и Япония. Спортът изисква вашето куче да е добре обучено на дисциплина и танци.

Борба с пръсти на краката 

Този спорт, ако може да бъде наречен така, е измислен от четирима човека, които под въздействието на алкохола са размишлявали над факта, че Обединеното кралство не е в състояние да подготви шампиони в спорта. Играта се играе с боси крака. За да играят, играчите трябва да свържат пръстите на краката си и да преборят другия в стил канадска борба.

Шахбокс

Това е състезание по шах и бокс едновременно. Един от бързо развиващите се необичайни спортове, който представлява игра, която се редува между тези два спорта. Състезателите трябва да направят мат в шаха или нокаут в бокс, за да спечелят мача.

Шахбоксът е измислен от холандския Йепе Рубин като изкуство и впоследствие е прераснал в състезателен спорт. Холандецът е и първият световен шампион в дисциплината през 2003 година. Един двубой се състои от от 6 рунда шахмат и 5 рунда бокс – боксовият рунд е 2 минути, а този по шах – 4. Този спорт е особено популярен в Германия, Обединеното кралство, Индия и Русия. Основното мото на играта е “Битките се водят на ринга, а войните се провеждат на дъската“.